Ana içeriğe atla

Çalışan Annelere Özel Sağlık Rutini

SARAH SCHUH

-

Mayıs 23, 2022

Sarah Schuh bir anne, yazar, fitness gurusu ve yarı maratoncudur. Yazısında sizlere kendi günlük rutinini paylaşıyor olacak.

Her yıl, daha fazla egzersiz yapmak, dışarı çıkmak veya daha lifli beslenmek gibi bir planlama yapmama rağmen, kendimi hayal kırıklığına uğramış buluyorum. 

Neden mi? Meşgul bir anne olarak, bir günde yeteri kadar iyi sağlık rutini oluşturabilmek  için yeterli zamanım yok!

Bunu bilerek, geçen yıl bu konudaki hedeflerime farklı bir yaklaşım getirdim. Ve  sonuçlar çok daha verimli oldu! Şimdi size de sırrımı açıklayacağım 

Nasıl mı?

Tabağıma daha fazlasını eklemek yerine, zaten yapmakta olduğum şeyleri çıkarma ve/veya düzene sokma planlarına odaklandım.

Düşüncede çok basit gibi görünen bu değişiklikten sonra , sonuçlarım önemliydi. Yorgun, zamansız ve başarısızlık hissi yerine daha enerjik, başarılı ve formda hissettim.

Aşağıda, bu sezon ve sonrasında kendinizi iyi şekilde hissetmenize yardımcı olmak amacıyla başarılı olmama yardımcı olan bazı şeyleri ayrıntılarıyla anlatacağım.

ÇALIŞAN ANNELER İÇİN UYGULANABİLİR BİR SAĞLIK RUTİNİ

İlkbaharda Uygulanabilir 5 Yol

1. Daha Zor Değil, Daha Akıllı Çalışın

Etkili bir antrenman için en az 60 dakika terletici kardiyoya ihtiyacım olduğunu düşünürdüm. Ancak, tükenmiş hissettikten ve bir sonraki antrenmanımı dört gözle beklemediğimi farkettiğimde, bu kadar yoğun bir antrenmenın bana bir anlam ifade etmediğini düşündüm. Bu yüzden geçen yıl bunun yerine hızlı ama verimli antrenmanları tercih ettim. (Bunlar arasında 30 dakikalık bir HITT antrenmanı veya hızlı bir salon bisiklet seansı vardı.) Sonuç olarak, kendimi daha az ağrılı buldum, daha çok çalıştım ve genel olarak daha iyi hissettim!

Meşgul anne tüyosu: Zamanın veya motivasyonun düşük olduğu günlerde, hareket odaklı bir  15 dakikanın bile beni daha iyi hissettirdiğini fark ettim. 

DAHA ZOR DEĞİL, DAHA AKILLI ÇALIŞIN

2. Atıştırma Ve Yemek Zamanını Maksimize Edin

Yeterli ve dengeli beslenmenin tek yolunun taze, ev yapımı smoothie veya sebze dolu bir akşam yemeği olduğu izlenimine kapılmıştım. Ama dürüst olalım, bu yemekleri her gün yapmak için fazla zamanım yoktu! Bu nedenle ne yediğim konusunda daha bilinçli olmaya başladım. 

Meşgul anne hilesi: Atıştırmalık bağımlısı olduğum için suçluyum - gün boyu önceden paketlenmiş ürünleri yiyebilirim! Alışkanlığı tamamen bırakmak yerine (çok zor!) Beni enerjik tutmak için kuru meyve, kuruyemiş ve protein çubukları gibi benim için daha iyi olanları stoklamaya başladım.

3. Günlük Kişisel Bakımı Mevcut Bir Rutinle Birleştirin

Çok şeyi olan bir anne olarak, kişisel bakım rutinim genellikle günlük rutinlerimde ilk elediğim şeydi. Böylece geçen bahar, zaten yapmakta olduğum şeylere günlük kişisel bakımımı eklemeye başladım. Bu, rutin ev işleri yaparken favori bir podcast'i açmak veya duşlarıma aromaterapi eklemek gibi oldu. Bunların hiçbiri günümden bir şey eksiltmedi, ama kendimi daha iyi hissetmeme neden oldu, ki bu benim kitabımda bir kazan-kazan durumuydu!

Meşgul anne tüyosu: En sevdiğim şey, yapılacak işleri kişisel bakımla birleştirmekti. Meditatif bir çalma listesi açıkken belirli işler için yürümeye, hatta bir podcast açıkken çocukları bebek arabasına bindirmeye başladım. Bunların ikisi de beni bir yandan iyi hissettidi diğer yandan da kendim için birşeyler yapmaya başladım.

4. Teknolojiye Ara Verin

Biliyorum, biliyorum - hepimiz dijital detoksları duyduk. Ve bunları söylemenin yapmaktan daha kolay olduğunun farkındayım (ve bunları gerektiren bir işiniz varsa bazen pratik olmayabilir!). Ancak, haftada bir gün sosyal medyadan uzak durmanın bile ruh sağlığı için harikalar yaratabileceğini buldum. 

Bonus: Güzel bahar havasının tadını çıkarmak için bu süreçte biraz zamanınız olacak!

Meşgul anne hilesi: Kaydırmadan tam bir gün geçirmek mümkün değilse, küçük günlük limitler hedefleyelim. Bu, örneğin sabah 8'den önce veya akşam 9'dan sonra telefon yok gibi uygulanabilir.

5. Kendinize Karşı Nazik Olun

Bu bir klişe gibi görünebilir, ancak sağlık hedeflerime bağlı kalmadığım için kendimi gerçekten iyi hissetmediğim günlerde farkettim ki sonraki günlerde de sağlık hedeflerimden vazgeçmeye başlıyordum. Bunu bir süre yaptıktan sonra, günlerce süren bir döngüye dönüşmesine izin vermek yerine, zihnimi ertesi gün baştan başlamak üzere değiştirmeye başladım. Meşgul bir insan (ve anne!) olarak bu günler kesinlikle kaçınılmaz. Ancak bunu siz yönetebilirsiniz.

Meşgul anne tüyosu: Zor günlerde şu cümleyi tekrarlayın: “Elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Ve bu kadar yeter!”
 

Sarah Schuh bir anne, yazar, fitness gurusu ve yarı maratoncudur. Yazısında sizlere kendi günlük rutinini paylaşıyor olacak.

**Blog içeriğindeki bilgilendimeler www.vitalproteins.com sitesinden alınmıştır. Bu bilgiler, tıbbi teşhis veya tedavi için veya profesyonel tıbbi tavsiye yerine kullanılmak üzere tasarlanmamış olup dengeli ve çeşitli beslenme ile sağlıklı yaşamın önemi hakkında bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Tıbbi durumunuz ve uygun tıbbi yaklaşım ile ilgili bilgi almak için doktorunuza danışın. Buradaki bilgilendirme, ürün tanıtımı dahil herhangi bir pazarlama amacı taşımamaktadır.