Ana içeriğe atla

Hangi Besinler Kolajen İçerir?

GRACE GALLAGHER & SARAH SCHUH

-

Mayıs 21, 2020

25 yaşından itibaren vücudun doğal kolajen yapma yeteneğinin azalmaya başladığı bir sır değil. Kolajen üretimi yavaşladıkça cildinizin daha kırışık ve daha az sıkı göründüğünü fark edebilirsiniz. En sevdiğiniz güzellik mağazasına gidip kolajen içeren süslü bir nemlendirici satın almak cazip gelse de, moleküllerin aslında cilt tarafından emilemeyecek kadar büyük olduğunu biraz araştırdığınızda görebilirsiniz.

Kolajen, dokumuzda bulunan bir proteindir ve cildin elastik kalmasına yardımcı olabilir.

Yumurta

Yumurta, kolajeni oluşturan ana amino asitlerden ikisi olan glisin ve prolin içerir.

yumurta

Kaju Fıstığı

Mirchandani, kaju fıstığının “vücudun kolajen oluşturma yeteneğini artıran” çinko ve bakır içerdiğini söylüyor.

kaju

Önemli Not: Bu makale yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmuştur. Profesyonel tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavinin yerini alması amaçlanmamıştır. Tıbbi bir durumla ilgili sorularınız için daima doktorunuzun veya başka bir kalifiye sağlık uzmanının tavsiyesine başvurun. Lisanslı sağlık uzmanınız, herhangi bir tıbbi durumun teşhisini ve tedavisini size en iyi şekilde sağlayabilir ve ayrıca bir diyet takviyesinin rejiminize yardımcı olup olmayacağına karar vermede size yardımcı olabilir.

Hangi Besinler Kolajen İçerir? Yumurta ve kaju fıstığı “vücudun kolajen oluşturma yeteneğini artıran“ kolajen için önemli olan besinler arasındadır.

**Blog içeriğindeki bilgilendimeler www.vitalproteins.com sitesinden alınmıştır. Bu bilgiler, tıbbi teşhis veya tedavi için veya profesyonel tıbbi tavsiye yerine kullanılmak üzere tasarlanmamış olup dengeli ve çeşitli beslenme ile sağlıklı yaşamın önemi hakkında bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Tıbbi durumunuz ve uygun tıbbi yaklaşım ile ilgili bilgi almak için doktorunuza danışın. Buradaki bilgilendirme, ürün tanıtımı dahil herhangi bir pazarlama amacı taşımamaktadır.