Ana içeriğe atla

Probiyotikler: Nedir ? Faydaları Nelerdir?

JORDAN SMITH

-

Mayıs 26, 2021

Bağırsak sağlığı kulağa moda bir terim gibi gelebilir, ancak sağlıklı bir bağırsağa sahip olmak genel sağlığınız için faydalı olabilir.Bağırsağınız, probiyotikler olarak bilinen milyarlarca iyi bakteri türüyle dolu. İşte probiyotikler hakkında bilinmesi gerekenler.

Probiyoti̇k Nedi̇r?

RN MSN'den Suzie Devine ve kadın üreme sağlığı şirketi Binto'nun kurucusu Lively “Basitçe söylemek gerekirse, probiyotikler iyi bakterilerdir” diyor. "Bağırsaklarımız trilyonlarca farklı suş veya bakteri türü içerir."

Bakterileri düşündüğünüzde, otomatik olarak hastalık ve E.coli gibi kötü bakterilerle ilgili şeyler aklınıza gelebilir. Bağırsaklarımızda kötü bakterileri istemediğimiz açık olsa da, iyi bakteriler de bir o kadar gereklidir. İşte burada probiyotikler devreye giriyor. Devine, her insanın farklı probiyotik türleri ve farklı bir bağırsak mikrobiyom yapısı olduğunu söylüyor.

Birçok farklı probiyotik türü vardır ve hepsi belirli işlevler uygular. CPT'den Michelle Tierney, "Örneğin, en popülerlerden biri olan Lactobacillus, laktaz adı verilen ve süt ürünlerindeki şekeri parçalamaya yardımcı olan bir enzim üretir" diyor.

brokoli

Probi̇yoti̇k Örnekleri̇ Nelerdi̇r?

Devine, probiyotikleri şöyle açıklıyor;

Yoğurt, kefir, kombucha, çiğ peynir, elma sirkesi, turşu gibi yiyeceklerde bulunabilir. Devine, bazı bitki bazlı gıdaların aynı zamanda prebiyotikler de içerdiğini, yani probiyotiklerinin sağlıklı kalması için gerekli olan liflerde bulunduğunu açıklıyor.

Önemli Not: Bu makale yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmuştur. Profesyonel tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavinin yerini alması amaçlanmamıştır. Tıbbi bir durumla ilgili sorularınız için daima doktorunuzun veya başka bir kalifiye sağlık uzmanının tavsiyesine başvurun. Lisanslı sağlık uzmanınız, herhangi bir tıbbi durumun teşhisini ve tedavisini size en iyi şekilde sağlayabilir ve ayrıca bir diyet takviyesinin rejiminize yardımcı olup olmayacağına karar vermede size yardımcı olabilir.

RN MSN'den Suzie Devine ve kadın üreme sağlığı şirketi Binto'nun kurucusu Lively “Basitçe söylemek gerekirse, probiyotikler iyi bakterilerdir” diyor.

**Blog içeriğindeki bilgilendimeler www.vitalproteins.com sitesinden alınmıştır. Bu bilgiler, tıbbi teşhis veya tedavi için veya profesyonel tıbbi tavsiye yerine kullanılmak üzere tasarlanmamış olup dengeli ve çeşitli beslenme ile sağlıklı yaşamın önemi hakkında bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Tıbbi durumunuz ve uygun tıbbi yaklaşım ile ilgili bilgi almak için doktorunuza danışın. Buradaki bilgilendirme, ürün tanıtımı dahil herhangi bir pazarlama amacı taşımamaktadır.