Ana içeriğe atla

Greyfurtlu Somon Tarifi Nasıl Yapılır?

KAYLEIGH LOCKHART, @KAYLSKITCHEN

-

Temmuz 27, 2020

Kolay ve şık bir akşam yemeği arıyorsanız, bu Kremalı Greyfurt Somonu tam size göre!

Somonun harika yanı, çok yönlü olması ve birçok farklı lezzetle bir araya getirilebilmesidir. Bu hayatta nedenle her zaman deneyebileceğiniz yeni bir şeyler vardır!

Ayrıca, hazırlaması oldukça kolaydır ve pişirmesi sadece 5-10 dakika sürer.

Üstelik greyfurt, limon ve narenciyeden farklı dokusu ile yemeğe farklı lezzet katar!

Ardından Hindistan cevizi sütü sosunun eklenmesi ile birlikte ekstra kremsi ve zengin hale getirir.

greyfurtlusomon

Greyfurtlu Somon Tarifi

Malzemeler:

  • 1,5 kg somon, 4 fileto halinde kesilmiş
  • 3 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet greyfurt kabuğu rendesi
  • ¾ su bardağı greyfurt suyu
  • ½ su bardağı hindistan cevizi sütü
  • Taze fesleğen
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Biber ve tuz
  • 2 ölçek Vital Proteins Collagen Peptides
  • 2 adet avokado
  • 1 adet lime limon
  • Çeri domatesler

Kuşkonmaz Malzemeleri:

  • 2 demet kuşkonmaz
  • 2 limon
  • Zeytin yağı
  • 4 diş sarımsak

Yapılışı:

  • Somonu bir dökme demir tavada tereyağı ile tuzlayıp biberleyin ve derili tarafı yukarı bakacak şekilde yaklaşık 4 dakika pişirin. Çevirip 4 dakika daha pişirin. Somonu çıkarın.
  • Tereyağının ikinci yarısını dökme tavaya (veya normal tavaya!) ekleyin ve soğanları ve sarımsağı hafifçe kızarana kadar soteleyin. Hindistan cevizi sütü, greyfurt kabuğu rendesi ve suyu ekleyin, karışımı kaynatın ve sosun iyice birleşmesine izin verin. Somonu tekrar tavaya ekleyin ve tekrar ısıtın, ardından tabağı ve sosu somonun üzerine dökün.
  • Avokado tarafı için 2 avokadoyu ezin ve yarısını bir limona sıkın ve bir diş sarımsak ve doğranmış domatesleri ekleyin. Avokado karışımına ek kolajen de ekleyebilirsiniz..
  • Yemeği kuşkonmazla ile taçlandırmak için fırını önceden 200 °C'ye ısıtın ve kuşkonmazı bir fırın tepsisine yayın. 4 diş ince kıyılmış sarımsağı ekleyin ve 2 limonu dilimleyin ve kuşkonmazın üzerini kapatın. Zeytinyağı gezdirin ve 25 dakika veya istediğiniz yumuşaklığa kadar pişirin.
  • Yanında taze greyfurt ile süsleyin ve tadını çıkarın!