Ana içeriğe atla

Kendini Motive Etmek Neden Bu Kadar Önemli?

KRISTIN BUGDEN

-

Ağustos 23, 2022

Öz motivasyon olarak da bilinen, bizi bir şeyler yapmaya iten güç, önemli bir yaşam becerisidir. Aksiliklerle yüzleşmemize devam etmemizi sağlayan ve nihayetinde daha tatmin edici bir yaşam sürmemize yardımcı olabilecek şey budur. Ve hiç şüphesiz önemli olsa da, ilerlemeye devam etmek için o içsel güdüye sahip olmak bazen zor olabilir - ve hatta bazen imkansız hale gelebilir.

Yaz sona ererken işlerin akışına geri dönmekte zorlanıyorsanız, büyük bir yaşam değişikliğinden geçiyorsanız veya genel olarak nasıl daha fazla kendi kendine motive olabileceğinizi merak ediyorsanız, bazı ipuçlarımız ve püf noktalarımız var. 

KENDİNİ MOTİVE ETMEK NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?

Kendini Motivasyon Neden Önemlidir?

Her şeyden önce, kişisel motivasyon neden bu kadar önemli? Profesyonellerin ve girişimcilerin aşırı üretkenlik baskısını aşmalarına ve dengeyi benimsemelerine yardımcı olan bir yaşam ve iş koçu olan Sami Toussi, kişisel motivasyonun bizi devam etmeye iten güç olduğunu açıklıyor. "İstemesek bile başarmak, yaratmak, inşa etmek ve ilerlemek bizim iç güdümüzdür!" 

"Basitçe söylemek gerekirse, kişisel motivasyon neden çalıştığın, neden arkadaşların olduğu ve hatta sabah neden kalktığınla bağlantılıdır." Bir şeyi bırakmaya hazır olduğunu düşündüğünde ya da nereden başlayacağını bilmediğinde , sizi devam etmeye iten şey öz motivasyonunuzdur.

Nasıl Daha Fazla Motive Olabilirim?

Artık öz motivasyonun ne olduğunu ve neden önemli olduğunu bildiğimize göre, onu nasıl bulabilir ve sürdürebiliriz? Uzmanlarımızın birkaç önerisi var:

Açıkça tanımlanmış hedeflere sahip olun: The Well-Grounded Spirit'in optimizasyon koçu Aya Allison, yaşamınızda öz motivasyonun var olduğundan emin olmak için açıkça tanımlanmış hedeflere sahip olmanın zorunlu olduğunu belirtiyor. Hedef belirlemek, odaklanmaya ve bizi belirli bir hedefe doğru itmeye yardımcı olur. Farklı insanların farklı şeylerden motive olduklarını unutmamak önemlidir, bu yüzden neyi başarmak istediğinizi biraz düşünün. Belki daha çok sağlık ve zindeliğe odaklanıyor veya belki de kariyerinizi ilerletiyor. Gerçekten ulaşmak istediğiniz yüksek (ama mantıklı) hedefler belirlemek, size onlara doğru çalışmak için gereken gücü ve enerjiyi verecektir.

Küçük, eyleme geçirilebilir adımlar oluşturun: Öz motivasyonu artırmanın güçlü bir yolu, belirli hedefi küçük, yapılabilir adımlara bölmektir. ICF sertifikalı yaşam koçu ve Ulaşılabilen Mutluluk programının yaratıcısı Irene Abbou, bize bir koşucu olmayı istemenin örneğini veriyor. "Bir hafta boyunca her gün 30 dakika erken uyanma ve 20 dakika yürüme hedefiyle başlayın" diye tavsiye ediyor. "Ertesi hafta, antrenmanları 18 dakika yürüyüş ve iki dakika koşu olarak bölün." Bu kademeli ilerlemeyi görmek, bizi ileriye doğru yürüyüşe devam etmek için motive ediyor.

Görselleştirin:Abbou, görselleştirmenin öz motivasyon söz konusu olduğunda başka bir etkili rol oynayabileceğinin altını çiziyor. "Her gece uyumadan önce gözlerinizi kapatın, istediğinizi elde ettiğinizi (ayrıntılı olarak) hayal edin, bu başarının hislerini hissedin ve sonra harekete geçmek için motive olacaksınız" diye açıklıyor. Bu taktik, bir gecede sonuç verecek bir şey değil, çünkü iki ay boyunca her gece yapmayı ve ne olacağını görmeyi öneriyor. "Belirli bir hedefin gerçekleşmesini görselleştirmeye ne kadar çok çalışırsak (gerçekten gerçekleştirmek için attığımız adımlarla birlikte), beynimiz onu gerçeğe dönüştürmek için yollar aramaya başlar."

Yeniden başlat düğmesine basın: Hedeflerinizden veya rutininizden saptığınızı fark ederseniz, Allison kendinizi toparlayıp hemen yeniden başlamanızı söylüyor. Yalnızca insan olduğunuzu hatırlamanız ve denediğiniz için kendinizi hırpalamamanız önemlidir. "Kendinize anlattığınız hikayeyi hatırlayın ve kendi iç konuşmanızın farkında olun," diyor, özellikle de olumsuzluktan bahsediyorsanız. "Katılımcı olmak yerine gözlemci olun; duraklayın, nefes alın, duyguların arınmasına izin verin, ardından rutininize geri dönün" diye tavsiye ediyor.

Kendinizi ödüllendirin: Toussi, hem küçük hem de büyük kazançlar için kendinizi ödüllendirmek için zaman ayırdığınızdan emin olun. "Örneğin, üç gün aralıksız çalıştıysanız, kendinize bir manikür yapın veya bir arkadaşınızla bir smoothie alın" diyor.

NASIL DAHA FAZLA MOTİVE OLABİLİRİM?

Yaz Sonrasi Motivasyon İçin Birkaç İpucu Nedir?

Özellikle son zamanlarda güzel bir tatil geçirdiyseniz veya belki de çocukları okula geri göndermeye hazırlanıyorsanız, işlerin akışına geri dönmek bunaltıcı olabilir. Yine de üzülmeyin, bu acı-tatlı geçişi daha yönetilebilir hale getirmenin gerçekten de yolları var.

Öncelikle, Toussi uykuyu ilk sıraya koymanızı önerir. “Vücudumuzun dinlenmeye ihtiyacı var ve uyumak, normal rutininize hızlı bir başlangıç yapmak için iyileşmenin en iyi yollarından biri” diyor. "Alarmınızı her zamanki saatinize kurun, hatta ilk hafta için birkaç dakika daha erkene kurun," diyor ve tam olarak hangi görevleri istediğinizi bilmeniz için bir gece önceden bir yapılacaklar listesi oluşturmanın iyi bir fikir olduğunu ekliyor. 

Toussi'den başka bir basit ipucu, kendizini iyi hissettirecek giyisiler giymek, kendinizi güvende hissettiren bir şey yapmaktır. "Önemli bir şey gibi görünmeyebilir, ancak harika görünerek ve hissederek işe geri dönmek, kendinden emin ve motive hissedeceğiniz için üretkenliğinizi tavana taşıyabilir."

Öz motivasyon olarak da bilinen, bizi bir şeyler yapmaya iten güç, önemli bir yaşam becerisidir. Aksiliklerle yüzleşmemize yardımcı olur.

**Blog içeriğindeki bilgilendimeler www.vitalproteins.com sitesinden alınmıştır. Bu bilgiler, tıbbi teşhis veya tedavi için veya profesyonel tıbbi tavsiye yerine kullanılmak üzere tasarlanmamış olup dengeli ve çeşitli beslenme ile sağlıklı yaşamın önemi hakkında bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Tıbbi durumunuz ve uygun tıbbi yaklaşım ile ilgili bilgi almak için doktorunuza danışın. Buradaki bilgilendirme, ürün tanıtımı dahil herhangi bir pazarlama amacı taşımamaktadır.