Ana içeriğe atla

Nar İle İlgili İşte Bilmeniz Gerekenler

SARAH SCHLICHTER, MPH, RDN

-

Ekim 10, 2020

Nar meyvesi çapı yaklaşık 5-12 santimetre olan bir meyvedir. Üstte saplı bir elma şeklini andırır ve güzel, mükemmel bir kırmızı rengine sahiptir. Dış kabuğu yenmez ve sert olsa da, nar meyvesinin asıl hazinesi bu kabuğunun içinde saklıdır.

Nar mevsimi, Eylül ayının sonundan Kasım ayına kadar olur, ancak Ocak ayına kadarda bazı bölgelerde bulunabilir.Nar ağaçlarının büyümesi ve olgunlaşması için bol ısı gerektirdiğinden, çoğu nar Türkiye’de Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yetiştirilir.

Nar seçerken, çürükler, kesikler ve ezikler içermeyen dolgun, yuvarlak bir meyve hedefleyin. Narlar olgunlaştıklarında kolayca çürür, pek çoğu olgunlaşmamışken toplanır. Narlar iki haftaya kadar tezgahlarda saklanabilir ve ayrıca dondurucuda 1 yıla kadar bekletilebilir.

Nar Tohumlarının Beslenme İçeriği

Narlar, etkileyici bir besin profilidir. Aslında, bir fincan nar, yaklaşık 7g lif ve 3g protein içerir. Ek olarak, nar taneleri C vitamini ve K vitamini bakımından zengindir. Nar taneleri ayrıca folik asit, potasyum ve antioksidanlar açısından da yüksektir.

Nar Nasıl Soyulur

Narı uygun bir yöntem ile kesmek önemlidir.Çekirdeklerini ve çekirdeklerini güvenli bir şekilde çıkarmak için önce bir narı dörde bölün, yakınınızda bir kap su bulundurun. Nar tanelerini kabuğundan çıkarmak için her çeyreği su dolu bir kaba koyun. Parmaklarınızı kullanarak tohumları suyun altında narın etinden ayırın. Bu, tohumların ve nar suyunun sıçramasını önlemeye yardımcı olur ve ayrıca parçalanmasını kolaylaştırır.

nar

Nar Taneleri̇ Nasıl Kullanılır

Nar tanelerinin tadını çıkarmaya hazırlanırken yapılan zahmetli işlerin çoğu, çekirdekleri kabuklarından ayırmaktan geçse de, çekirdekleri temizledikten sonra keyfini çıkarabilirsiniz.

Tek başına yenildiğinde lezzetli, ekşi-tatlı ve hafif bir tatlıdır. Nar birçok yiyecek için de harika soslar yaratmanıza yardımcı olur.Nar tanelerini yoğurt, yulaf ezmesi, krep, waffle gibi unlu mamullere ekleyerek harika tatlar yaratabilirsiniz.

Nar meyvesi çapı yaklaşık 5-12 santimetre olan bir meyvedir. Üstte saplı bir elma şeklini andırır ve güzel, mükemmel bir kırmızı rengine sahiptir.

**Blog içeriğindeki bilgilendimeler www.vitalproteins.com sitesinden alınmıştır. Bu bilgiler, tıbbi teşhis veya tedavi için veya profesyonel tıbbi tavsiye yerine kullanılmak üzere tasarlanmamış olup dengeli ve çeşitli beslenme ile sağlıklı yaşamın önemi hakkında bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Tıbbi durumunuz ve uygun tıbbi yaklaşım ile ilgili bilgi almak için doktorunuza danışın. Buradaki bilgilendirme, ürün tanıtımı dahil herhangi bir pazarlama amacı taşımamaktadır.