Film izlerken yanında size eşilik edecek muhteşem bir sos!
Ayrıca, cips ve sebzelerden dürümlere ve sandviçlere kadar size eşlik edebilecek çok yönlü bir sos.
Fransız Usulü Soğanlı Dip Sos
Malzemeler:
- Tercihen hindistan cevizli yoğurt
- 1 adet soğan soğan (küp küp doğranmış)
- Zeytinyağı
- 1 ölçek Vital Proteins Collagen Pepides
- Tuz
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı Karabiber
- 2 adet limon suyu
- Maydanoz (üzeri için)
Yapılışı:
- Orta boy bir tavada yağı ısıtıp küp küp doğranmış soğanları ekleyin. Orta ateşte veya soğanlar kahverengiye dönene kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
- Bir kapta hindistan cevizi yoğurdu veya normal yoğurt, Vital Proteins Collagen Pepides’i , tuzu, sarımsak tozu, limon suyu ve karabiberi karıştırın.
- Eritilmiş hindistancevizi yağını ve ahududuları karışıma ekleyin. Hamuru çatal yardımıyla iyice karıştırın.
- Pişmiş soğanları ekleyin ve birleşene kadar karıştırın. 20 dakika buzdolabında soğutun ve sağlıklı alternatif cips veya sebzelerle tadını çıkarın.