Ana içeriğe atla

Soğanlı Dip Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

CHRISTINA ANANIA, @EVOLVEWITHTEE

-

Ocak 24, 2021

Film izlerken yanında size eşilik edecek muhteşem bir sos!

Ayrıca, cips ve sebzelerden dürümlere ve sandviçlere kadar size eşlik edebilecek çok yönlü bir sos.

fransiz_usulu_dip_sos

Fransız Usulü Soğanlı Dip Sos

Malzemeler:

  • Tercihen hindistan cevizli yoğurt
  • 1 adet soğan soğan (küp küp doğranmış)
  • Zeytinyağı
  • 1 ölçek Vital Proteins Collagen Pepides
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 2 adet limon suyu
  • Maydanoz (üzeri için)

Yapılışı:

  • Orta boy bir tavada yağı ısıtıp küp küp doğranmış soğanları ekleyin. Orta ateşte veya soğanlar kahverengiye dönene kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
  • Bir kapta hindistan cevizi yoğurdu veya normal yoğurt, Vital Proteins Collagen Pepides’i , tuzu, sarımsak tozu, limon suyu ve karabiberi karıştırın.
  • Eritilmiş hindistancevizi yağını ve ahududuları karışıma ekleyin. Hamuru çatal yardımıyla iyice karıştırın.
  • Pişmiş soğanları ekleyin ve birleşene kadar karıştırın. 20 dakika buzdolabında soğutun ve sağlıklı alternatif cips veya sebzelerle tadını çıkarın.