Yumurta, güne başlamanın en sevdiğim yollarından biridir. Sadece lezzeti ile değil çok yönlü olarak kullanılabilmesi yumurtanın farklı lezzetler ile tadını çıkarmanızı sağlar. Yumurtayı pişirilmiş domates ve baharatlar ile karıştırarak bir tavada pişirmeyi çok seviyorum. Buna aslında domates, soğan, sarımsak ve baharatlar gibi basit malzemeler ile zenginleştirerek geleneksel bir Orta Doğu yemeği olan Sakşuka ile de yapabilirsiniz.
Yumurtalı Şakşuka, cesur tatlarla tatlandırılmıştır ve arnavut biberi, kırmızı biber ve biber tozu sayesinde sıcak lezzet zenginliği sunar. Baharat seçiminde istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Bu tarifin en sevdiğim yanı, içindeki tüm yiyeceklerin yanı sıra malzemelerin basitliğidir.
Yumurtalı Sakşuka genellikle kahvaltıda servis edilse de, yine de harika bir öğle ve akşam yemeği seçeneği sunuyor. Bu muhteşem Orta Doğu yemeği, tekrar tekrar yapmak isteyeceğinize eminim.
Yumurtalı Şakşuka yemeğini Vital Proteins Collagen ekleyerek de yapabilirsiniz. Vital Proteins Collagen’in tadı nötürdür. Sıcak ve soğuk sıvılarda ve yiyeceklerde kolayca çözünür, bu da Vital Proteins Collagen’i herhangi bir yemek veya içeceğe ekleyebilirsiniz.